Fotoshoot

Poseren is niks voor mij. Kan het toch wat worden?

Iedereen is fotogeniek. Ook al denken de meeste mensen van niet. Sommige bruidsparen zien zelfs op tegen de foto’s aangezien ze denken dat ze er toch niet leuk op staan. Dat is absoluut nergens voor nodig. Ook geef ik jullie op een leuke manier informatie.

Help! Wij zijn staan altijd heel slecht op de foto, wat nu?

Wees gerust, 9 van de 10 mensen vindt zichzelf niet fotogeniek. Het is mijn werk om ervoor te zorgen dat jullie toch mooi op de foto staan, dus geen zorgen.
Hoe ik dat doe? Mijn fotoshoots zijn altijd lekker ontspannen en gezellig. Jullie kunnen met elkaar kletsen, lachen, gek doen of gewoon rondwandelen. Door meer met elkaar bezig te zijn, dan met de camera, voel je je snel op je gemak. En als je jezelf kunt zijn, ben je mooi. Ook op de foto! Ik wil juist dat jullie lol maken, en dat ik jullie persoonlijkheid en plezier vastleg.

Wees natuurlijk.

Probeer de camera gewoon te vergeten. Je moet niet het idee hebben dat als de fotograaf in de buurt is, je een bepaald gezicht moet trekken. Het is juist mooi als je echt jullie emoties kunt laten zien. En met een “gemaakt” gezicht kan dat niet. Negeer dus de fotograaf. Zo krijg je foto’s die echt zijn; als je lol hebt met vrienden zie je een geweldige lach, of wanneer je elkaar kust, zie je jullie blik, dat zijn de echte momenten die je graag wilt terug zien.

Doe je ook fotoshoots in een studio?

Ik heb een voorkeur voor natuurlijk licht en natuurlijke situaties. Wel gebruik ik “zacht” flitslicht om harde schaduwen te verminderen. (zgn. bij-flitsen)

Is het mogelijk een proefsessie te doen?

Zeker, een proef sessie (loveshoot) is zelfs absoluut aan te raden! Het is superleuk en jullie krijgen eindelijk goede foto’s van jullie samen! En die kunnen jullie weer gebruiken om een spetterende uitnodiging kaart mee te maken voor de bruiloft. Maar wat misschien nog wel belangrijker is: een proefsessie maakt dat je alvast kunt wennen aan mij en aan de camera. En als je het resultaat ziet, weet je meteen zeker dat zelfs jij goed op de foto kunt staan tijdens je bruiloft.

Hoeveel tijd moeten we voor de fotoshoot reserveren?

Ik raad aan 45/60 minuten de tijd te nemen voor 1 locatie. Dat klinkt misschien ruim, maar de ervaring leert dat dit absoluut geen overbodige luxe is. Dan hebben jullie de tijd om los te komen en lekker ontspannen voor de camera te staan. Hou bij de planning ook rekening met de reistijd van/naar de locaties, en de tijd die nodig is om te parkeren etc.

Als het regent wat dan?

Het kan zeker geen kwaad om toch eens vooruit te denken over eventuele binnen locaties. Bovendien heb ik een groot netwerk van mogelijkheden.

Omgeving van de locatie fotoshoot.

Jullie hebben een locatie niet voor niets gekozen. Wellicht de plek van jullie eerste ontmoeting. De fotograaf neemt deze mee in de trouwfoto’s. Hebben jullie gekozen voor een industriële locatie ? De  gebouwen zullen de achtergrond zijn…… Wanneer je erg landelijk trouwt dan is dit het decor.

oktober 2021
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Alle informatie:

Over trouwen, de bruiloft, het huwelijk. En vele tips.

Facebook

Member

Gastenboek

  • Marcel en Erna 19/10/2021
    Super foto's en super fotoboek Goede prijs-kwaliteitverhouding en een prettige samenwerking met Rein. Rein neemt... »
  • Tinus &Anna 07/10/2021
    03-09-2021 was onze trouwdag. Een prachtige dag , met een goede en plezierige fotograaf. Foto’s... »
  • Kevin & Marloes 02/03/2020
    Op 18-10-2019 getrouwd met Rein als fotograaf. Foto's zijn echt super geworden, erg blij mee.... »